Откриха българска следа при разследването на взрива на газопровода Северен поток

...
Откриха българска следа при разследването на взрива на газопровода Северен поток
Коментари Харесай

Български паспорт открит при разследването за Северен поток

Откриха българска диря при следствието на взрива на газопровода " Северен поток " в края на септември.  Поне един от подправените паспорти, употребявани за наемане на яхта, е български, заяви Der Spiegel.

Изданието цитира разследване на немските медии ARD и DerZeit.

Шестима души са наели яхта в Рощок, за което показали подправени паспорти с доста положително качество на направа. В яхтата са открити следи от експлозиви.

Водят се три обособени следствия за саботажа - в Швеция, Дания и Германия.

Припомняме, че ден по-рано Русия разгласи, че скоро ще популяризира в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации кореспонденцията с Германия, Дания и Швеция по отношение на следствието на саботажа в " Северен поток ".

Това съобщи в четвъртък Дмитрий Полянски, първи заместник-постоянен представител на Руската федерация в Организация на обединените нации.

" Отказват всевъзможен достъп до информация, отхвърлят всякакво присъединяване, макар че ние сме заинтригувана страна. Ние би трябвало да участваме в това в следствието. Но те просто ни пишат писма, споделят: " Ние вършим това, което вършим, а вие вършат бизнес, сподели той. За да бъдем транспарантни, скоро ще публикуваме тази преписка и ще я разпространим измежду членовете на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, добави Полянски.

Дни по-рано европейските чиновници не пожелаха да коментират в сряда с отчетите, че проукраинска група е направила офанзивите против газопроводите " Северен поток " предходната година

Високопоставен посланик от Европейски Съюз също предизвести " против заплахата да попаднем в клопката на съветските разкази ".

Докладите за бомба не изключват опцията саботажът на тръбопровода да е подправен байрак за очерняне на Украйна.

Експлозиите през предишния септември направиха дупки както в тръбопроводите " Северен поток 1 ", по този начин и в един от двата тръбопровода " Северен поток 2 ", които са издигнати за транспорт на съветски природен газ до Германия.

Съвместно немско медийно следствие, оповестено във вторник вечерта, демонстрира, че украинци може да са забъркани в подводните експлозии в Балтийско море. " Ню Йорк Таймс " поддържа констатациите в личния си отчет, в който се споделя, че американски чиновници са прегледали сходна разследваща информация. Украинското държавно управление обаче отхвърли да е забъркано и отчетите не свързват директно Киев със саботажа.

Твърденията, в случай че са правилни, биха могли да навредят на публичната подкрепа за неотстъпчивата подкрепа на Европа за Украйна - изключително в Германия, която проверява детонацията дружно с Швеция и Дания. Но чиновниците резервираха опцията на една ръка разстояние.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР